Bidden als Elia om goed weer

Experience Jesus met een artikel over vrijmoedig gebed om goed weer

Zojuist las ik Psalm 86. Ik wilde dit artikel schrijven, maar zocht eerst nog God op, omdat ik moe was van al het werken vandaag. Ik pakte mijn Bijbel erbij en die viel open bij Psalm 86. Terwijl ik deze Psalm las, voelde ik mij enorm aangesproken en bemoedigd. Biddend nam ik nog eens de Psalm door en bedacht: vrijmoedig gebed is zo gek nog niet…

Psalm 86 is een gebed van David. Ik zit niet in dezelfde situatie als David en niet elk vers spreekt mij aan. Wat mij juist raakt, is Davids vrijmoedigheid naar God toe. Je zou bijna denken dat hij God manipuleert, maar het is beter om te stellen dat hij heel vertrouwelijk, open en eerlijk naar God toe is. Het mooie vind ik dat ik juist op het punt stond om het volgende getuigenis te schrijven over vrijmoedig gebed.

Enkele weken geleden ben ik met mijn gezin van Den Haag naar Kampen verhuisd. Het was zaterdag 20 juli en dat was nou juist de dag waarop het veel regende. Voor wij die dag weer aan de slag gingen, besloten mijn vrouw en ik om eerst nog een keer te bidden. Tijdens het gebed ontving ik het geloof om vrijmoedig te bidden met betrekking tot het weer. Aangemoedigd door de Bijbel, eerdere ervaringen en het vertrouwen dat God ons naar Kampen had geleid, bad en dankte ik God dat wij geen last zouden hebben van de regen die dag.

De bus waarmee wij zouden verhuizen stond een eindje van onze oude woning geparkeerd, omdat er dichterbij geen plek was. Dus wanneer het zou regenen tijdens het inladen van de bus, zou dat allerlei moeiten opleveren. Moe van het inpakken voor de verhuizing had ik daar absoluut geen zin in en ik hoopte van harte dat God ons zou bijstaan. En zo gebeurde het ook. Terwijl wij de allerlaatste dingen opruimden, regende het veel. Tijdens het inladen van de bus regende het helemaal niet, behalve tijdens onze lunchpauze. Ook toen wij naar Kampen reden, regende het een tijd enorm hard, maar tijdens het uitladen in Kampen was het droog.

Span ik God zo niet voor mijn karretje? Nee, ik geloof van niet. Zoals David in Psalm 86 vrijmoedig bidt dat God hem bijstaat, is het ook voor ons niet verkeerd om vrijmoedig te zijn naar God. Tijdens het bidden op 20 juli moest ik trouwens vooral aan Jakobus 5,16-18 denken. Jakobus vergelijkt ons met Elia die het weer beïnvloedde door gebed. Zo krachtig is ook ons gebed en daarom is vrijmoedig gebed zo gek nog niet!

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel, stuur ons je bericht via het contact formulier

%d bloggers liken dit: